Veelgestelde vragen

Waarvoor wordt de FitBit app gebruikt tijdens de studie?

De Fitbit app wordt tijdens de studie vooral gebruikt voor het inzien van de gegevens van het fitbit horloge. Hieruit worden een aantal gegevens overgezet naar de HowAmI app.

Hoe werkt de slaap registratie van de Fitbit?

De slaapregistratie gaat net iets anders dan de registratie van het aantal stappen. ’s Ochtends moet je actief synchroniseren tussen je horloge en de Fitbit app. Dan berekent hij de slaap en geeft dan een overzicht. Pas daarna kan je op het horloge de slaapscore zien. Inzien van diepe slaap/wakker/REM slaap kan alleen in de FitBit app.

De Fitbit registreert niet alle trainingen correct. Kan ik hier iets aan doen?

Trainingen registreert het horloge/de app soms inderdaad niet goed. Een oplossing is om op het horloge naar links te vegen, totdat je in een menu komt met "exercise". Als je een training gaat doen, kies hier dan welke (fietsen, lopen, rennen etc) en druk dan op start. Na afloop druk je op stop. Dan registreert het horloge wel de juiste activiteit.

Mijn fitbit synchroniseert niet meer. Wat kan ik hier aan doen?

Probeer eens om de Fitbit App van uw smartphone te verwijderen en daarna de apparaten opnieuw te koppelen. Mocht dit niet werken, kijk dan eens op de hulp-pagina van de Fitbit website (Waarom synchroniseert mijn Fitbit-apparaat niet? > trackers & smartwatches > kies voor jouw type telefoon). U zou ook contact op kunnen nemen met de klantenservide van Fitbit.

Waar kan ik het studienummer vinden die ik moet invullen om in te kunnen loggen in de HowAmI app?

De studiecode is 3478. Daarnaast heeft u een eigen deelnemerscode met wachtwoord. Deze zijn te vinden in het blauwe mapje die u heeft meegekregen na de eerste testdag.

Waarvoor wordt de HowAmI app gebruikt tijdens de studie?

De HowAmI app is de studie-app, waarin een aantal gegevens vanuit de Fitbit app worden getoond. Daarnaast vragen we om een wekelijks doel te stellen via deze app. Ten laatste vragen we om 1x per 2 weken het voedingsdagboek in te vullen. De app stuurt een berichtje op de dag dat dit moet. U mag het ook vaker doen, of zelf een dag hiervoor kiezen eens per 2 weken.

Kan ik mijn gewicht ook handmatig invoeren in de HowAmI app?

Dit is mogelijk. Het vetpercentage wordt in dit geval standaard op 25% gezet, maar aangezien dit niet gesynchroniseerd wordt met de portal, is dit geen probleem voor het onderzoek. Wel is het aan te raden om het gewicht via synchronisatie van de weegschaal met uw smartphone in te voeren, aangezien dit makkelijker is voor uzelf. Mocht u problemen hebben met het synchroniseren van uw weegschaal, neemt u dan contact met ons op.

Wanneer/hoe stel ik een doel in de HowAmI app?

Samen met de coach van het SLIMMER programma zult u tijdens de eerste individuele afspraak een doel stellen. Deze kunt u direct invoeren in de HowAmI app. Zodra u dit hebt gedaan zult u meldingen ontvangen waarmee u kunt bijhouden hoe het met uw huidige doel gaat.

Wat kan ik vinden onder het kopje 'Advies 360' in de portal?

Hier kunt u het persoonlijke voedings- en beweegadvies vinden, wat voortkomt uit de PhenFlex test (het drankje tijdens de testdag). Het is mogelijk dat er meerdere adviezen staan. In dat geval kunt u kiezen wat het beste bij u past en dit bespreken met de coach van het slimmer programma.

Wat bespreek ik met de coach?

Met de coach van het SLIMMER programma zult u tijdens uw individuele afspraken het doel bespreken wat u samen hebt gesteld. Verder zult u samen de uitslagen van het 360 graden profielwiel bespreken, en uw ingevulde voedingsdagboeken bekijken en waar nodig bespreken. Ook kunt u hier terecht met persoonlijke vragen omtrent voeding, beweging en persoonlijke omstandigheden zoals stress.

Wanneer en hoe krijg ik de vergoeding voor deelname aan het onderzoek uitbetaald?

De vergoeding van €225 wordt aan het einde van de studie (na de laatste testdag in maand 6) op uw bankrekening gestort door TNO. Dit gaat naar rato. Mocht u dus niet de hele studie meedoen, dan is dit bedrag lager.

Wanneer en hoe krijg ik de reiskosten voor deelname aan de testdagen uitbetaald?

De reiskosten kunt u na afloop van het onderzoek (na de laatste testdag in maand 6) via een TNO formulier indienen. Deze zult u samen met de vergoeding op uw bankrekening gestort krijgen.

Wanneer krijg ik de uitslagen van de bloedtesten die tijdens de testdag zijn gedaan?

Tijdens uw eerste individuele afspraak met de coach van het slimmer programma zult u samen met de coach uw bloeduitslagen inzien en waar nodig bespreken. De bloeduitslagen die u op maand 3 bij een Saltro locatie in uw buurt heeft laten prikken, kunt u inzien door in te loggen met uw DigID op de website van Saltro (https://saltro.nl/labuitslagen).

Wanneer krijg ik de uitslagen van de bloedtesten die tijdens de testdag zijn gedaan?

Tijdens uw eerste individuele afspraak met de coach van het slimmer programma zult u samen met de coach uw bloeduitslagen inzien en waar nodig bespreken. De bloeduitslagen die u op maand 3 bij een Saltro locatie in uw buurt heeft laten prikken, kunt u inzien door in te loggen met uw DigID op de website van Saltro (https://saltro.nl/labuitslagen).

Ik eet elke dag hetzelfde ontbijt, is er een makkelijke manier om dit steeds in te vullen?

Ja, dat kan! In het voedingsdagboek in de HowAmI app is een optie “opgeslagen maaltijd”. Met deze optie kan je frequente maaltijden (dus samengestelde maaltijden) opslaan.
  1. - Klik op ‘opgeslagen maaltijd”.
  2. - Kies wat voor maaltijd dit is (ontbijt, lunch, diner, etc)
  3. - Klik op “nieuw”.
  4. - Geef je maaltijd een naam (bijvoorbeeld “yoghurt met banaan”).
  5. - Klik op “opslaan”.
  6. - Nu kan je invullen wat er allemaal in deze yoghurt gaat. Kies eerst de soort yoghurt en de hoeveelheid.
  7. - Dan ‘toevoegen” en kies je banaan en de hoeveelheid./li>
  8. - Klik dan op ‘opslaan’.
  9. - Als je de volgende dag weer hetzelfde eet, klik dan op opgeslagen maaltijd. In de lijst vind je dan ‘yoghurt met banaan’. Je kan de hoeveelheid veranderen als dat nodig is en anders meteen op opslaan drukken.