Welkom op de website van het TNO-SLIMMER onderzoek.

Wilt u meedoen met ons onderzoek? Lees dan de informatie die hieronder staat.

Heeft u zich al aangemeld of bent u al deelnemer? Log dan rechts op de pagina in met uw persoonlijke gegevens. Daar kunt u de vragenlijsten invullen.

Doel van het onderzoek
TNO onderzoekt samen met de aanbieders van SLIMMER of extra personalisatie van het programma leidt tot het beter of makkelijker volhouden van een gezonde leefstijl. Met personaliseren bedoelen we dat er adviezen en ondersteuning worden gegeven op basis van kenmerken die specifiek zijn voor u.

Wat houdt de studie voor u in?
De studie duurt 6 maanden. Dit valt samen met de eerste 6 maanden van het SLIMMER programma. U kunt in de studiegroep of in de controlegroep terecht komen.

In de studiegroep houdt u tijdens de studie extra goed uw beweging en gewicht in de gaten. Ook houdt u tijdens de studie regelmatig in een app op uw telefoon bij wat u eet en drinkt. In deze app stelt u persoonlijke doelen, samen met uw coach. De app kan helpen bij het halen van uw doelen. De coach van SLIMMER geeft op basis van uw meetgegevens adviezen aan u die speciaal voor u van toepassing zijn. Ook wordt er op 3 verschillende momenten bloed afgenomen. Dit is aan het begin van de studie, na 3 maanden, en na 6 maanden.

Als u in de controlegroep terecht komt, volgt u het normale SLIMMER programma. Vanwege de studie wordt er aan het begin van de studie, en aan het eind van de studie bloed bij u afgenomen.

Wat levert deelname u op?
U neemt al deel aan het SLIMMER programma bij uw eigen gezondheidspraktijk. Als u in de studiegroep terecht komt, krijgt u extra gesprekken en extra adviezen, als aanvulling op het programma van SLIMMER. Het zou kunnen dat u daardoor nog beter uw doelen kunt behalen. Voor deelname aan het onderzoek krijgt u een financiële vergoeding. De hoogte van het bedrag verschilt tussen de controlegroep en studiegroep. De hoogte van deze vergoeding staat in de deelnemersinformatiebrief.

Wanneer kunt u meedoen?
U komt in aanmerking voor de studie als u bent doorverwezen voor het SLIMMER programma

Aanmelden voor het onderzoek?

  1. Lijkt het u leuk om mee te doen met het onderzoek? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Joëlle Oosterman via tno-slimmer@tno.nl. Zij of een collega kan u alles vertellen over het onderzoek.
  2. Heeft u de informatiebrief al via uw SLIMMER praktijk ontvangen en wilt u meedoen? Print en onderteken dan het toestemmingsformulier. Dat staat op de laatste pagina van de deelnemersinformatiebrief. U kunt dit opsturen per post of email:
    - per post naar TNO, t.a.v. Joëlle Oosterman, Utrechtseweg 48, 3704 HE Zeist, óf
    - inscannen (of maak een foto) en stuur deze via de mail naar tno-slimmer@tno.nl
  3. Als wij uw toestemmingsformulier hebben ontvangen, neemt een onderzoeker contact met u op. Er zullen dan nog extra vragen worden gesteld om te kijken of u mee kunt doen.

Hier vindt u de informatiebrief voor deelnemers in de studiegroep.
Hier vindt u de informatiebrief voor deelnemers in de controlegroep.

Klik op onderstaande knop om in te loggen

FAQ
Heeft u vragen over dit onderzoek?
Klik dan op onderstaande knop

Contact
Staat uw vraag er niet tussen?
Neem contact op met Joëlle Oosterman via tno-slimmer@tno.nl