Welkom!

Bent u voor het eerst op deze website, lees dan de onderstaande informatie over het onderzoek van TNO in samenwerking met Stichting Je Leefstijl als Medicijn. Wellicht wilt u deelnemen aan het onderzoek. Heeft u al inloggegevens gekregen? Klik dan op ‘login’ aan de rechterkant om de online vragenlijsten in te vullen.

Beste potentiële deelnemer,

Bent u (actief) lid van de facebookgroep “diabetes doorbreken met je leefstijl als medicijn” en wilt u meedoen aan een wetenschappelijk onderzoek? Zou u zelf uw bloedwaardes willen meten en deze waardes thuis kunnen inzien?

TNO (een onafhankelijk onderzoeksinstituut) doet samen met stichting Je Leefstijl Als Medicijn onderzoek naar aspecten die de facebookgroep “diabetes doorbreken met je leefstijl als medicijn” tot een succes maken. Daarnaast willen we graag weten welke gegevens mensen van deze groep met elkaar, en met anderen (willen) delen.
Ook willen we onderzoeken of het haalbaar is voor mensen met type 2 diabetes om zelf, thuis, bloed af te nemen (via een vingerprik) om zo inzicht te krijgen in hun eigen bloedwaardes.

Wanneer kunt u meedoen aan deze studie?
Als u type 2 diabetes heeft, lid bent van de facebookgroep “diabetes doorbreken met je leefstijl als medicijn” en niet zwanger bent.

Wat houdt de studie in?
U vult in de komende 6 maanden op 3 momenten een aantal vragenlijsten. Als u ervoor kiest mee te doen met de zelftesten, krijgt u 3 keer een setje thuisgestuurd waarmee u zelf uw bloed kan afnemen door middel van een vingerprik. U kunt uw eigen bloedwaardes via de computer inzien.

Mogelijke voor-en nadelen
Het invullen van de vragenlijsten duurt ongeveer 3x 1 uur. U doet deze thuis op een moment dat het u uitkomt (wel binnen een vastgestelde termijn). Het bloed afnemen doet u thuis. U hoeft niet voor deze bloedafnames te betalen, en u krijgt toegang tot uw eigen bloeduitslagen.

Vergoeding
Als dank voor het invullen van de vragenlijsten ontvangt u een Bol.com waardebon van €20,- nadat u 3 keer de vragenlijsten heeft ingevuld.

Deelnemen aan het onderzoek?
Download hier de volledige deelnemersinformatiebrief, lees deze rustig door en teken het toestemmingsformulier voor deelname. Uw toestemming is noodzakelijk om te kunnen starten met de studie. Het getekende toestemmingsformulier kunt u per post verzenden naar TNO, t.a.v. Joëlle Oosterman, Utrechtseweg 48, 3704 HE Zeist. U kunt er ook voor kiezen een foto of scan van het getekende toestemmingsformulier te mailen naar humanstudies@tno.nl.

Door gebruik te maken van de webbrowser Internet Explorer kunt u problemen ervaren op deze webpagina. Wij adviseren daarom gebruik te maken van andere webbrowsers zoals Chrome, Firefox of Edge.

Klik op onderstaande knop om in te loggen

Klik op onderstaande knop om uw gegevens voor Labonovum en Selfcare in te vullen